fbpx

Ennyibe fog kerülni itthon a Honda e

Nyilvánosságra hozta első elektromos autójának árait a Honda. A modell sorozatgyártású változatát ma leplezik le a Frankfurti Autószalonon, méghozzá azt követően, hogy nyáron már Németországban bemutatták a prototípust.

Magyarországon a mai nappal kezdődően van lehetőség a Honda e és a Honda e Advance megrendelésére a Honda dedikált márkakereskedőinél. Az állami támogatással számolva a 136 LE-s alapmodell bruttó ára 9 599 000 Ft, míg a 154 LE-s, gazdagabban felszerelt Honda e Advance 10 999 000 Ft.

Mivel az Angliában, Franciaországban, Németországban, illetve Norvégiában élő vásárlóknak lehetőségük volt jelezni a vásárlási szándékukat a mai naptól kezdve véglegesíthetik a megrendelésüket a helyi márkakereskedőjüknél, hogy a tervek szerint 2020 első felében átvehessék az elektromos Hondát.

Első sorozatgyártású, akkumulátoros villanyautójával ismét nagyot lépett a Honda tervének megvalósítása felé, miszerint 2025-ben már minden Európában eladott új Honda gépkocsi képes lesz elektromos üzemmódban közlekedni.

Jean-Marc Streng, a Honda Motor Europe autó üzletágának vezetője elmondta: „Örömmel tölt el bennünket, hogy a sorozatgyártás fázisába ért a Honda e, és nyilvánosságra hozhattuk az árát. Hatalmas az érdeklődés a modell iránt, a prototípus bemutatkozása óta több mint 40 ezren jelezték vásárlási szándékukat. Ez különösen fontos számunkra, hiszen a Honda e a márka elektromos átállás melletti elkötelezettségét bizonyítja.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb