fbpx

Díszrendszámot kapott! :)

Elegem lett a sok Photoshopból és az állandó takargatásból… Na meg talin mindig kint van a rendszám… Kellett valami, mert leszerelgetni nem akartam mindig a rendszámot… így kézen fekvő volt a csináljunk magunknak rendszámtábla takarást.

Ne tudjátok meg milyen nehéz volt… Így ránézésre tök egyszer… aha persze, csak mikor az embernek igényei vannak. Lássuk szépen sorban… nem akartam két vagy több lapból összerakni… mekkora lap kell a rendszám takaráshoz? Hát kb 100x500mm Ez volt a kiindulás… ez lett faragva a végén ahogy éppen adta magát. Már most mondom, hogy mindenkit távol intek attól, hogy közúti forgalomban így vegyen részt, én kizárólag találkozókra és otthoni célra készítettem.
IMG_7670IMG_7675
Szval az alap igény, hogy kell egy nagy lap. Ezt a méretet (ha a két rendszámot egyszerre szeretném legyártani) a legjobban az A/2-es méret foglalja magába. Az alap az volt, hogy fényes papír kellene, ami talán jobban bírja az esőt, (később lehet laminálok valahogy, bár megint a gond a nagy lap lesz). Szóval sehol nem lehet kapni, kerestem vagy 6-7 papírboltban. Színes az van mindenhol dögival amennyit csak akarok, de kartonlapból fehér semmi. Esetleg A2-es rajzlap. Hát köszi az nem kell… Szval végre Nyíregyházán találtam egy boltot ahol volt. (Szent István utca elején)
Vettem rögtön kettőt így hatalmas összeget feccöltem a projektbe. Már majdnem 250 Ft-re rúgott. :D lemértem szépen, A4-es lapszélesség jó is lesz, a hosszal nincs baj, Photoshopban kiszerkesztettem lemértem, hogy kéne hogy legyen. No problem. A nyomtatásnál ismét jöttek a gondok. Gondoltam én, hogy egyedi papírméretet beállítok és mindenki boldog lesz szépen kinyomtatom. Igen ám, de a szuper photonyomtató ellenére sem tudtam kinyomtatni, ugyanis a maximális papírhossz 380mm-ben van megadva. :( Ez viszont közel sem ~50 cm. Nah akkor mit csináljunk? Vagy beviszem valahova a PST-t és posterként kinyomtatom vagy 1500 Ft-ért, mert ugye annak számít vagy szívok még itt egy kicsit és megoldjuk. Informatikus vagyok egyértelmű a válasz. :) Szívunk… Elhatároztam, hogyha nem megy egyszerre majd megy kétszerre… A Körby-ből 30 cm-be a Kö és az R betűnek a függőleges része fért, így KÖI lett :D A második felét 180 fokkal elforgattam a margóval játszani kellett, a papírt fordítva fűztem be a lapadagolóba, amit persze a nyomtató érzékelt is így “Paper jam” tömegek voltak… szval a lényeg, hogy szemből nyomtattam rá :D Játszani kellett vele de szerintem megérte és elég király lett! :)

Találkozók én már rendszámtakarással jövök! :D
szerző:
Vásárhelyi Tibor
ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb