Duna Autó Zrt.

CUPRA Formentor – ünnepi tanulmány

A CUPRA a Formentor tanulmányautó bemutatásával ünnepli első születésnapját, miután első éve bizonyította a benne rejlő lehetőségeket: az értékesítés 2018-ban 40 %-kal emelkedett a megelőző évvel összehasonlítva, és elérte a 14 400 darabot. A CUPRA Ateca után, most a CUPRA Formentor  bemutatásával valósulhat meg a márkának az elkövetkező három-öt évben az értékesítés megkettőzésére vonatkozó terve.

A Formentort arra alkották, hogy a márkát a jövőbe repítse, a gépkocsiba az egyik legfejlettebb hajtásrendszert építették be, ami biztosítja a CUPRA név által megkövetelt teljesítményt. A tanulmányba plug-in hibrid motort szereltek, melyet úgy terveztek, hogy megfeleljen a mai követelményeknek, amivel aztán kezdetét veszi a márka elektromos motorokkal kapcsolatos fejlesztése.

A CUPRA Formentort  a legdinamikusabb tulajdonságokkal ruházták fel, ahol az elektromos és a belső égésű motor együttesen lehetővé teszik, hogy csökkenjen az üzemanyag fogyasztás, és jelentősen mérséklődjék a CO2 kibocsátás. A beépített nagy akkumulátor csomaggal a CUPRA Formentor tisztán elektromos módban 50 kilométert képes megtenni a WLTP menetciklusban (ami  megközelítőleg 70 kilométernek felel meg az NEDC-szabvány szerint).

Az erőátvitelért kettős tengelykapcsolású DSG sebességváltó felel, a Formentor összteljesítménye 180 kW/245 lóerő. Az intelligens DCC alváz és a differenciálzár működésével a gépkocsi magabiztosan teljesít, bármilyenek is legyenek a körülmények, vagy a vezetési stílus.

A Formentor az idei  Genfi Autószalonon tartja világpremierjét, ahol a közönség első alkalommal tekintheti meg a tanulmányautót, és egyben betekintést nyerhet a nagy teljesítményű márka jövőjébe is.

Címkék

Kapcsolódó tartalmak

Ez is érdekelhet

Close