fbpx

Csavar, Csavar, Csavar

Duna Auto

Itthon persze gyorsan hírement legújabb családtagunknak és jópáran csodájára jártak. Szereném megjegyezni, hogy mióta Trabitulaj vagyok nincs olyan nap, hogy ne keljen valakinek visszaintegetni, vagy fogadni olyan üzeneteket hogy: “Szép”, “Ez igen”, “Klassz verda”, “Jóóó” :D Természetesen ezeknek nagyon örülök és büszke tulaj vagyok még akkor is, ha az autót nem én kezdtem el felújítani.

IMG_5632

Visszatérve a javításra. Apróbb szépséghibái voltak az autónak, mint például az anyósülés lefogatása nem volt megoldott, így a jobbos kanyarokban szó szerint az ölembe borult a szállított személy. :D (Gyakran Viktor) Apa 4 óra fúrás és faragás után tudta csak lefogatni a Fiat üléseket a helyükre. Kis feladatnak tűnt de nem volt az ugyanis a lyukkiosztások nem egyeztek, ezt több fúrófej is bánta… :S

IMG_5641

A lefogatás és egyéb autóalkatrészek olajozása stb után jöjjön egy kis bevásárlás. Új antenna beszerzése, ugyanis a régi már am sem volt a toppon de Viktor le is rendezte egy jólirányzott mozdulattal. :D Továbbá új üléshuzat mert a benne lévő piros nem ment éppen a szemem színéhez és Körby-hez sem illett annyira. Ezenfelül az autóban csend volt végig, ugyanis a Hi-Fi cucc mint olyan nem nagyon volt, leszámítva a hátsó “kalaptartóban” lévő két Blaupunkt hangszórókat. (Utólag: ezek elég durva cuccok). Szval vásárolva lett hozzá egy Pioneer fejegység, 4x50W-tal, USB, CD, AUX lejátszási lehetőséggel. Egész szépen szól így a kocsi, annak ellenére, hogy mélyláda nincs, szerintem nem is szükséges, mert a mély így is megvan és csak szétrázná a kasznit.

IMG_5639

Mint minden autón a Trabikon is meglátszik azért az idő vas foga. Nos 1990-es a Trabi szóval az utolsó darabok között szerepelt, ennek ellenére azért a rozsda sajnos rozsda. Kókány megoldásnak tűnhet, de az apró kavicsfelverődések és elemillesztéseknél megjelező rozsdafoltokat körömlakkal sikerült elfedni. Előbb egy átlátszó réteg került fel a védelem érdekében (már ha beszélhetünk ilyenről), majd az ezüst szín. Olcsó, gyors, költséghatékony megoldás. Az ezüst színkódja egyébként megvan, így később még lehet, hogy kikeverésre kerül, de egyelőre nem. A javítások közelről így néznek ki, távolról, vagy nem a hibákat kémlelve azonban észre sem lehet venni őket.

SAMSUNG

Az első szerelési körben került sor a takarításra is, mert nem volt túl tiszta az autó, a csomagtartóba akkor került bele a szövet és került becsomagolásra a pótkerék. A “rumli” azóta tovább nőtt, pont a hétvégén csináltam ismét rendet egy papírdobozba, de erről majd később, haladjunk szépen időrendben tovább… A képeken már az általam vásárolt üléshuzat szerepel.

IMG_5640

szerző:

Vásárhelyi Tibor

http://korby-trabant.blogspot.hu/

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb