fbpx

„Best Buy Car of Europe 2021”: a vadonatúj SEAT Leon nyeri az AUTOBEST 2021-et

  • Az AUTOBEST, melyben a zsűritagok 31 európai nemzet nézeteit képviselik, minden egyes országból egyetlen neves újságíróval, a vadonatúj SEAT Leont választotta meg
  • A vadonatúj SEAT Leon dinamikájának, hatékonyságának, fejlett biztonságának és konnektivitási technológiáinak keveréke meggyőzte a zsűrit
  • Ez a 2. alkalom, amikor a SEAT elnyeri az AUTOBEST díjat; 2017-ben a SEAT Ateca korábban már átvehette a legnagyobb elismerést

Martorell/Budapest, 2020.12.15. A vadonatúj SEAT Leon-t „AUTOBEST 2021”-nek, az „Európa legjobb autó vétele 2021” európai elismerésére választották. Az AUTOBEST zsűrije 31 zsűritagból áll, akik Európa legelismertebb autós újságírói. A SEAT 70 éves történelme során ez a második alkalom, hogy a vállalat elnyerte ezt a megtiszteltetést; 2017-ben a SEAT Ateca vehette át ugyanezt a díjat. Az elnyert díj hangsúlyozza az elkötelezettséget olyan járművek fejlesztése iránt, amelyek túlmutatnak a hétköznapokon és valóban kivételes dolgokat kínálnak a piacon.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az új SEAT Leon-t „AUTOBEST 2021”-nek választották, ez a lehető legjobb elismerés annak a csapatnak, amely részt vett az eddigi legjobb Leon bevezetésében. Egy Barcelonában tervezett, kifejlesztett és gyártott autó, ez a díj új erőt ad számunkra, hogy magabiztosan nézzünk a jövőbe. A SEAT Leon generációról generációra bebizonyította, hogy a szegmens egyik fontos pillére, és az AUTOBEST bírák által elnyert díj megerősíti a Leon jelentőségét a piacon. ”- mondta Wayne Griffiths, a SEAT és a CUPRA elnöke. “Ez egy teljesen új szintre emelte a szegmenst, a lenyűgöző dizájnt és a technológiai fejlődést egyesítve egy olyan jármű létrehozásához, amely megfelel minden ügyfél elvárásának.”

A SEAT Leon sikere egy 1,1 milliárd eurós beruházáson alapult, amely elősegítette a konnektivitás, a hatékonyság, a dinamizmus és a biztonság terén a következő szintre lépést, valamint a jármű gyártási létesítményeinek előkészítését is, mivel elsőként kapható plug-in hibrid hajtáslánccal SEAT, a többi erőforrás lehetőség mellett.

A vadonatúj SEAT Leon-t Barcelonában tervezték és fejlesztették, hogy megőrizze pozícióját nemcsak mint a márka jármű választékának alap pillére, hanem mint a szegmens kiemelkedő járműve is. Nagyobb szintű összekapcsolhatóság, amely valóban digitális életünk részévé válik, és a márka első teljesen összekapcsolt autója, egy sor új hajtáslánc-technológia; benzin (TSI), dízel (TDI), sűrített földgáz (TGI), enyhe hibrid (eTSI) és plug-in hibrid (e-HYBRID), amely a járművezetőknek olyan járművet biztosít, amely leginkább megfelel életstílusuknak és igényeiknek, valamint az elérhető legfejlettebb vezetősegítő asszisztens rendszerek integrálása révén a SEAT Leon kategóriájában a legjobbak közé kerül.

seat

A vadonatúj SEAT Leon a konnektivitás, a hatékonyság, a teljesítmény és a biztonság terén elért előrelépéseit a nemrégiben a 2020-as Euro NCAP teszten elért öt csillag is bizonyította, melyet részben a jármű MQB Evo architektúrájának köszönhetően sikerült elérni, amely a szükséges eszközkészletet biztosítja egy olyan jármű kifejlesztéséhez, mely a SEAT ügyfeleinek sok és különböző igényét képes kielégíteni.

Az AUTOBEST Díj Európa legrangosabbjai közé tartozik, és 2001-es megalakulása óta folyamatosan fut. A díjátadó testületet alkotó 31 újságírónak lehetősége volt kipróbálni a SEAT Leon hajtásláncok palettáját – beleértve a plug-in hibrid változatot is, a november elején Ausztriában megtartott döntő során.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2019-ben 574 100 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 15 000 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza, Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca Csehországban, a Tarraco Németországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii electric, a SEAT első teljesen elektormos autója pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

forrás: Seat hírek

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb