fbpx

Bemutatkozott az új Citroën Berlingo

A Citroën mint a kompakt családi szabadidő-autók kategóriájának megalkotója bemutatja az új Berlingót.

Duna Auto

1996 óta ez már a harmadik generáció az egyszerű, funkcionális és kissé rendhagyó modell történetében, mely az idők során folyamatosan meg tudott újulni, és a és a családi igények ideális kiszolgálójává vált. A megújult Berlingo tökéletes összhangot mutat a márka legfrissebb modelljeivel: korszerűbb dizájn és a modern elvárásoknak megfelelő kényelem jellemzik, ugyanakkor sikeresen megőrizte praktikus jellegét, mely az immár 1,7 millió példányban elkelt modell sikerének fő titka.

Az új Berlingo átveszi a Citroën jellemző stílusjegyeit, és formára is megújul. Modularitás és helykínálat tekintetében mutatott erősségeire továbbra is nagy hangsúlyt fektet, hogy ezzel is megkönnyítse a mindennapi életet (egy mozdulattal összecsukható, önálló hátsó ülések, sík padlófelület a lehajtható első utasülés jóvoltából, 2,70 m hosszú rakodófelület, 100 literrel nagyobb csomagtartó). A korszerűség jegyében új platformra épült modell 19 vezetéssegítő rendszerrel, 4 csatlakoztatási technológiával, legújabb generációs erőforrásokkal – köztük az 1.2 PureTech benzines, az 1.5 BlueHDi dízelmotorral és az EAT8 automata sebességváltóval – és kényelmes felfüggesztéssel rendelkezik. A mostantól két méretben (M=4,40 m, XL=4,75 m) és mérettől függetlenül 5 vagy 7 személyes változatban elérhető új Citroën Berlingo elsőként a Genfi Autószalonon mutatkozik be, forgalmazása pedig 2018 második felében veszi kezdetét.

A Berlingón végrehajtott frissítéssel a Citroën egy közkedvelt típust fejleszt tovább: azt a modellt, mely közel 22 éve külön kategóriát teremtett, és azóta abszolút hivatkozási alapként szolgál, olyannyira, hogy egyes országokban a Berlingo nevet használják az egész szegmens megjelölésére. A Berlingo sikere hosszú idő után is töretlen: a 2016-os rekordév után 2017-ben gyártották a legtöbbet belőle (a 2008-ban bevezetett 2. generációs Berlingo személygépkocsi és haszongépjármű változataiból együttesen több mint 165 000 darabot). 2017-ben 17 országban ez volt a legkeresettebb Citroën modell, és a C3 után a mai napig ez minden idők legnépszerűbb Citroën modellje. Európában a Berlingo a második legtöbbet értékesített „kompakt családi szabadidő-autó”, és haszongépjármű változata is ott van a szegmens első három helyezettje között. 1996 óta összesen több mint 3,3 millió Berlingo gurult le a futószalagról.

A személygépkocsi változat mostani harmadik generációjával tehát egy mind a márka, mind a szegmens szempontjából kiemelkedően fontos modellt leplez le a Citroën. Egy ma is népszerű autót, mely tökéletes választás azon családok és idősebb vásárlók számára, akik aktív életmódjukhoz keresnek sokoldalú, ideális autót. Olyan ügyfelekről van szó, akik a rokonszenves, nem túl feltűnő autókat részesítik előnyben, és elsősorban tágas térre, praktikumra és egyszerű kezelhetőségre vágynak, de a dizájnra, a kényelemre és a korszerűségre vonatkozóan is vannak elvárásaik. Az „Inspired by you” jelmondatban megfogalmazott gondolathoz híven az új Citroën Berlingo erre még erőteljesebb dizájnnal és fokozott kényelemmel válaszol.

HATÁROZOTTABB KARAKTER: MEGVÁLTOZOTT SZILUETT ÉS AZ ÚJ CITROËNEK STÍLUSELEMEI:
A modernebb stílusú új Citroën Berlingót masszívabb és határozottabb megjelenés jellemzi:
– A megújult külső fontos elemei az előrébb tolt szélvédő, valamint a magasabb és rövidebb orr-rész. A változásokat többek között a rövidebb első túlnyúlást megengedő EMP2 padlólemez alkalmazása tette lehetővé.
– Az orr-rész jellegzetes Citroën stílusjegyeket hordoz: ilyenek a két szinten elhelyezett világítótestek és a lekerekített sarkú ködfényszórók.
– A gondosan kidolgozott profil, az ajtók alsó részén elhelyezett Airbump® elemek és a hosszan hátranyúló, tetővonal lendületes sziluettet eredményeztek.
– A Citroën szellemiségében fogant, letisztult beltérben légies műszerfal és több különböző stílusvilág várja az utazót.
– Gazdag személyre szabási lehetőségeket kínálnak az XTR csomag és a karosszéria különböző pontjain alkalmazott színfoltok: fehér, vagy narancs színcsomag.
– A kétféle méretben (M = 4,40 m, XL = 4,75 m) elérhető modell mérettől függetlenül 5 vagy 7 személy befogadására alkalmas.

MÉG TÖBB INTELLIGENS MEGOLDÁS:
A korábbi sikeres tulajdonságaira építő új Citroën Berlingo a szegmens legélhetőbb autóját kínálja:
– Kivételes variálhatóság a három különálló hátsó ülés jóvoltából, melyek a csomagtérből a Magic Flat®* vezérlők segítségével egy mozdulattal összecsukhatók. A szintén összecsukható első utasülés lehajtásával teljesen sík padlófelület nyerhető, a rakodófelület hossza pedig M változat esetén 2,70 m, XL változat esetén 3,05 m lesz;
– 2 extra széles oldalsó tolóajtó elektromosan leengedhető ablakokkal;
– M változatban 100 literrel bővült (összesen 775 l-es), példásan nagy csomagtartó, mely a nyitható csomagtérablakon keresztül könnyen hozzáférhető, és két különböző helyzetbe állítható kalaptartóval van ellátva;
– 28 db nagy és ötletes tárolóhely (összesen 186 l) mint pl. a több fényt beengedő, többfunkciós új generációs Modutop® tárolórendszer vagy az Airbag in Roof technológiának köszönhetően egyedien kialakított Top Box kesztyűtartó.

Az új Citroën Berlingo az alábbi szolgáltatásokat kínálja:

– Elöl az EMP2 padlólemez elülső részének alkalmazásával könnyebben kormányozható (elektromos szervokormány, kis fordulókör), kisebb súlyú és a legújabb vezetéssegítő rendszerekkel felszerelt autó született, a hátsó rész megőrzésével pedig nővelhető volt a hasznos terhelhetőség és megmaradhatott a kerékdobok közötti szélesség;
– 19 vezetéssegítő technológia, köztük színes head-up display kijelzés, adaptív sebességszabályozó STOP funkcióval, elektromos rögzítőfék, tolatókamera Top Rear Vision funkcióval, lejtmenet-szabályozóval kiegészülő Grip Control, vontatmánystabilizáló stb.;
– 4 csatlakoztatási technológia (pl. CITROËN Connect Nav, vezeték nélküli okostelefon-töltés);
– A Citroën tudásának legjavát tükröző, kényelmes felfüggesztés;
– Nagy teljesítményű erőforrások széles választéka, köztük az új 1.5 BlueHDi dízelmotor, az EAT8 automata sebességváltó vagy az 1.2 PureTech benzinmotor.
*Az összecsukható ülések a bevezetés pillanatától, a Magic Flat® vezérlők 2019 tavaszától lesznek rendelhetők.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb