fbpx

Beindult az ikonikus sportautó gyártása a BMW Group müncheni üzemében

Az új BMW M3 a hétköznapok útjain és a zárt versenypályákon is extrém dinamikus vezetési élménnyel kecsegtet.

bmw

A BMW Group müncheni gyárában a héten megkezdődött az új BMW M3 tömegtermelése. Harmincöt esztendővel az első BMW M3 debütálása után a BMW M GmbH idén szeptemberben a prémium középkategória nagyteljesítményű sportautó-párosának legújabb generációjáról rántotta le a leplet: megérkezett az új BMW M3 és az új BMW M4. A héten a bajor prémiumgyártó müncheni üzemében a sportlimuzin sorozatgyártása is megkezdődött. „Megtiszteltetés számunkra, hogy mi gyárthatjuk az új BMW M3 sportlimuzint. A modell egy igazi ikon, amelynek gyárunkban is megannyi rajongója akad. Köztük én is” – mondta Robert Engelhorn, a BMW Group müncheni gyárának igazgatója.

bmw

bmw

Az új BMW M3 érkezésével teljessé vált Münchenben az új BMW 3-as sorozat, hiszen a prémium középkategória iránymutatójának limuzin és Touring karosszériaváltozatai is itt, egyazon gyártósoron készülnek – legyen szó akár a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával, a benzinmotorral vagy a dízelmotorral szerelt modellváltozatról. „A BMW M3 gyártásba integrálásra rendkívül gördülékenyen sikerült, többek között a korábbi BMW M modellgenerációk gyártása során felhalmozott temérdek tapasztalatnak köszönhetően” – tette hozzá Robert Engelhorn. Mielőtt Dingolfingba költözött, idén tavaszig a BMW M4 is Münchenben látott napvilágot, így a BMW M4 Coupé szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült tetejének egyedülálló összeszerelési folyamata során megszerzett szakmai ismereteket a készítők az új BMW M3 gyártása során is kamatoztathatják. A müncheni gyár házon belüli ülésgyártó részlege – ahol az új BMW M3 vadonatúj fejlesztésű M Carbon kagylóülései is készülnek – ráadásul mindegyik sportülést kézzel szereli össze. Az új BMW M3 motorházteteje és első kerékívei ugyancsak kézzel készülnek.

bmw

bmw

Az új BMW M3 és az új BMW M4 első példányai jövő márciusban érkeznek meg az utakra. Az egyedülálló, ötszemélyes limuzin-karosszéria és a négyüléses kupé-kialakítás mellett az újdonságok hajtáslánc-technológiája is bőséggel tartogat személyre szabható lehetőségeket: mindkét modell meghajtásáról az M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, kivételesen magas fordulatszám-tartományig kalibrált, soros hathengeres benzinmotor gondoskodik, amely kétféle teljesítményszinttel érhető el (az új BMW M3 limuzin átlagos üzemanyag-fogyasztása és kombinált károsanyag-kibocsátása: 10,8 liter / 100 km és 248 gramm / km; az új BMW M3 Competition limuzin átlagos üzemanyag-fogyasztása és kombinált károsanyag-kibocsátása: 10,2 liter / 100 km és 234 gramm / km). Rendhagyó opció a szegmensben, hogy a nagyteljesítményű sportautó-páros hatfokozatú manuális váltóval is elérhető. Az opcionális extrafelszereltségek között a Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú M Steptronic automataváltó is megtalálható, ahogyan a klasszikus hátsókerék-meghajtás alternatívájaként választható M xDrive intelligens összkerékhajtás is. A BMW M3 és a BMW M4 összkerékhajtású hajtáslánc-változata 2021 nyarától válik elérhetővé, a modellpáros történetében először.

bmw

forrás: BMW.hu

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb