fbpx

A Hyundai járműdizájnját is díjazták

Duna Auto

A Hyundai Motor Company élvonalbeli járműdizájnját idén sorban ötödször ismerték el a világhírű 2019-es iF Design Award formatervezési díjátadón. A Palisade szabadidőjármű és a Le Fil Rouge tanulmányautó a kiemelkedő dizájnverseny gépkocsi/jármű kategóriában részesült elismerésben.

Az iF Design Award zsűrije kitüntette a Hyundai új zászlóshajóját, a három üléssoros, prémium Palisade szabadidőjárművet, amely a tavalyi Los Angeles-i Autószalonon mutatkozott be. A Palisade úttörő funkciókkal és technológiákkal segíti elő a nagysebességű, biztonságos közúti és terephasználatot. A hétszemélyes Hyundai két centi híján 5 méteres, tengelytávja 2.9 méteres, cserébe 5 üléssel nagyjából 1300 literes csomagtérrel számolhatnak az amerikai vásárlók. Egy ekkora testet mozgatni is kell, így a motortérbe egy 3.8 literes V6-os került, mely 291 lóerős teljesítménnyel bír.

Szintén győztesként tért haza a Hyundai Le Fil Rouge tanulmányautó, amely a 2018-as Genfi Autószalonon mutatkozott be. A gépkocsi azt a sportos formai hangvételt értelmezi újra, amely elsőként az 1974-es Hyundai Coupé Concept tanulmányautón jelent meg.

Az „érzéki sportosságot” megtestesítő jármű harmonikus egységként kezeli az autóépítés négy legfontosabb elemét – az arányokat, a szerkezetet, a formatervet és a technológiát –, a futurisztikus koncepció a márka jövőképét vetíti előre.

Az iF Formatervezési Díj több mint 64 éve számít a legkiválóbb formatervezés szakmai jelképének szerte a világon. A hannoveri iF International Forum Design GmbH (a világ legrégebb óta működő, független formatervezési intézménye) által szervezett, rangos díjat a legkülönfélébb kategóriákban és műfajokban ítélik oda a kiemelkedő dizájnnal rendelkező termékeknek. 2019-ben 50 országból 6400 pályamű érkezett a versenyre, a benyújtott munkákat egy 67 nemzetközi dizájnszakértőből álló zsűri bírálta el

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb