Duna Autó Zrt.

Európában is rajthoz áll az RC F GT3

A Lexus 2017-ben immár az RC F GT3 géppel is megjelenik a versenypályákon, tovább erősítve imázsát a motorsport egyre gyarapodó rajongói táborában. A vadonatúj modell több amerikai és japán bajnokságon is rajthoz áll, sőt Európában is indul néhány versenyen.

RC F GT3

A hazánkban is népszerű utcai Lexus RC F sportkupé versenyautó változata most szerezte meg a sportágat irányító szervezet, a FIA homologizációját, így rajthoz állhat az amerikai és japán bajnokságokon, sőt az évadban több európai futamon is indul majd. Az USA-ban a Lexus két Lexus RC F GT3 versenyautót biztosít a 3GT Racing csapat számára, amely az IMSA WeatherTech SportsCar Championship sorozat GTD osztályában fog versenyezni. Japánban az LM Corsa csapat áll majd rajthoz két ilyen autóval a Super GT sorozat GT300 osztályában.

Európában két csapat, a Farnbacher Racing és az Emil Frey Racing versenyzett tavaly a VLN Hosszútávú sorozatban RC F GT3 prototípusokkal; fejlesztőmunkájuk idén is folytatódik, hogy a jövőben még jobb eredményeket érhessenek el az európai GT3 futamokon. A csapatok 2017-ben is rajthoz állnak bizonyos európai versenyeken, többek közt a Nemzetközi GT Open sorozat egyes futamain.

RC F GT3

Tavaly a Lexus volt az első ázsiai autógyártó, amely győzelmet aratott a VLN Hosszútávú sorozatban, az RC F GT3 prototípus első helyezést ért el az október 8-i Nürburgring Nordschleife futamon. A Lexus tavaly egy másik versenyutójával, az RC F modellből kialakított GT500 géppel is kimagasló eredményeket ért el. A 2016-os RC F GT500 uralta a japán Super GT sorozat mezőnyét, és a SARD csapat, illetve Heikki Kovalainen és Kohei Hirate pilóták mind csapatszinten, mind pedig egyéniben bajnoki címet szereztek a GT500 kategóriában.

MŰSZAKI ADATOK

Jármű neve                LEXUS RC F GT3

Motor                          5,4 literes V8

Teljesítmény               373+ kW (500+ LE)

Nyomaték                  nincs adat

Sebességváltó            6 fokozatú szekvenciális versenyváltó

Kerekek                      13×18 col, 13 x 18 hátul,  – kerékagy-rögzítésű

Fékek                         acél féktárcsák

Tengelytávolság         2730 mm

Hosszúság                  4845 mm

Szélesség                   2030 mm

Magasság                   1270 mm

Menetkész tömeg      1.300 kg

motortisztítás
Cimkék
Lotus Cleaning tesztelok.hu

Javasolt cikkek

Back to top button
Close